Η περιοχή του Γιακά

Η περιοχή του Υακά εκτείνεται στους πρόποδες των βουνών της Ροδόπης , βορειοδυτικά της Κομοτηνής, με μακρά ιστορία στη καλλιέργεια των κερασιών.

Τα βουνά που προστατεύουν τις καλλιέργειες από τους κρύους ανέμους του χειμώνα και εξασφαλίζουν δροσερές νύχτες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προσφέρουν στα κερασιά της περιοχής το συγκριτικό πλεονέκτημα της πρώιμης ωρίμανσης, στις αρχές του Μάη.

Διαβάστε περισσότερα

 

Κερασιά της Γιάκα

Εκπαίδευση και παρακολούθηση των παραγωγών-Συγκομιδή

Οι κήποι κερασιού του Γιακά καλύπτουν επιφάνεια 400 εκτάριων με ετησία παραγωγή 2.000 τόνων. Περίπου το 3% της παραγωγής κερασιού όλης της Ελλάδας παράγεται σε αυτή τη μικρή περιοχή. Η συνολική ετήσια παραγωγή της Ελλάδας δεν ξεπερνάει τους 80.000 τόνους και οι εκτάσεις καλλιέργειας είναι περίπου 14.000 εκτάρια.

Διαβάστε περισσότερα
 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ΥΑΚΑ – Εταιρεία Επεξεργασίας και Συσκευασίας Κερασιών ιδρύθηκε το 2017,με στόχο να προμηθεύσει την υψηλότερη ποιότητα κερασιού της περιοχής του Γιακά στην παγκόσμια και εσωτερική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα
13
February 2020

Με τη στήριξη των κερασοπαραγωγών της Ροδόπης η ΥΑΚΑ επενδύει στο μέλλον

Η εταιρία YAKA συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 5-7 Φεβρουαρίου 2020, όπου έλαβαν μέρος 3.300 εταιρίες από 93 χώρες. […]

Διαβάστε περισσότερα