Συγκομιδή

Εκπαίδευση και παρακολούθηση των παραγωγών-Συγκομιδή

Εκπαίδευση και παρακολούθηση των παραγωγών-Συγκομιδή

Οι κήποι κερασιού του Γιακά καλύπτουν επιφάνεια 400 εκτάριων με ετησία παραγωγή 2.000 τόνων. Περίπου το 3% της παραγωγής κερασιού όλης της Ελλάδας παράγεται σε αυτή τη μικρή περιοχή. Η συνολική ετήσια παραγωγή της Ελλάδας δεν ξεπερνάει τους 80.000 τόνους και οι εκτάσεις καλλιέργειας είναι περίπου 14.000 εκτάρια.

Στην περιοχή του Γιακά υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κερασιού με τη συγκομιδή τους να ξεκινάει στο πρώτο μισό του Μαΐου και να ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουλίου.

Η ΥΑΚΑ έχει πάνω από 300 πιστοποιημένους παραγωγούς κατά το πρότυπο του GLOBAL GAP. Παρακολουθούμε τους πιστοποιημένους παραγωγούς μας καθ’όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας. Από την επιλογή των νέων δέντρων, το κλάδεμα, κατά τον ψεκασμό και την άρδευση και κυρίως την ιδανική στιγμή συγκομιδής, οι γεωπόνοι μας είναι πάντα παρόντες.